Importanța economiei tehnologice este în creștere.

0
Categories : Business News

Tehnologia a avut un impact semnificativ asupra economiei globale, iar utilizarea sa a fost legată de schimbările de pe piață, standardele de trai mai ridicate și comerțul internațional mai puternic. Deci, chiar dacă tehnologia a modificat aproape fiecare industrie din economia globală actuală, economiștii continuă să contestă dacă tehnologia se reflectă în indicatori economici convenționali precum PIB-ul, productivitatea și profiturile corporative.

Impactul economic al tehnologiei

Influența economiei tehnologiei asupra pieței este enormă, infiltrăndu-se chiar și în evaluarea economiei de piață. Dow Jones Industrial Average (DJIA) și S& P 500 sunt doi dintre cei mai cunoscuți indici de piață care au evoluat. Mega-corporațiile industriale mari sunt înlocuite de puteri tehnologice precum Apple, Google și Amazon, ale căror acțiuni sunt evaluate mult mai mult decât cele ale multor membri industriali de lungă durată. Apple, de exemplu, are o parte atât de mare din DJIA datorită capitalizării sale ridicate de piață, încât orice scădere a rezultatelor sale trimestriale poate afecta întregul indice, lucru pe care îl realizau alte companii mari, cum ar fi GM și Caterpillar.

Investind în tehnologie

Când sunt evaluate după productivitate și PIB, cheltuielile cu tehnologie, marjele brute și creșterea economică au o legătură semnificativă. Directorii, de exemplu, pot prognoza cu oarecare precizie impactul unei scăderi a cheltuielilor cu tehnologiile asupra întregii economii. Atunci când companiile reduc cheltuielile discreționare pentru a crește profiturile în timpul unei recesiuni, își reduc investițiile tehnologice. Curând după aceea, PIB-ul scade, iar productivitatea lucrătorilor scade în întreaga economie în câțiva ani, deoarece inovația tehnologică este o componentă cheie a productivității.