Dezvoltare economică


crosulcramelor

Tehnologia se referă la un corp vast de cunoștințe și instrumente care facilitează utilizarea eficientă și inventiva a resurselor economice pentru a genera bunuri și servicii. Progresul tehnologic este necesar pentru creșterea și dezvoltarea economică, iar cu cât tehnologia este mai sofisticată, cu atât economiile locale și globale se pot îmbunătăți mai repede. Importanța tehnologiei în creșterea economică este discutată mai detaliat mai jos.

Timpul este o marfă valoroasă.

Tehnologia poate reduce timpul necesar pentru a crea un produs sau a furniza un serviciu, crescând veniturile totale ale unei companii.

Eficienţă

Tehnologia poate ajuta rata de producție a unei companii să fie mai eficientă, permițând mutarea mai multor articole sau furnizarea de servicii.

Specializare

Tehnologia a dus la o mai mare diviziune a muncii și specializarea ocupațiilor în interiorul unei companii, contribuind la eficiența cu care poate funcționa o companie.

Resurse de origine naturală

Tehnologia are un impact semnificativ asupra abilităților întreprinderilor și guvernelor de a achiziționa resurse naturale și de a le utiliza cel mai eficient pentru a beneficia atât de afaceri, cât și de economie.

Extinderea industriei

Întreprinderile pot crește producția generală datorită eficienței mai bune a muncii și a stării în continuă îmbunătățire a tehnologiei, ceea ce duce la o profitabilitate mai mare și un progres economic.

Cercetare

Tehnologia mai bună a determinat mai multe studii în practic fiecare domeniu al afacerilor și științei, ceea ce implică faptul că organizațiile pot beneficia de o gamă largă de îmbunătățiri tehnice.

Comerțul internațional și internetul

Tehnologia informației este factorul cel mai esențial al succesului și expansiunii în comerțul internațional și crearea de locuri de muncă, permițând firmelor să împărtășească informații și să desfășoare comerț în mai puțin de o secundă.