Creșterea economică: cunoștințe, tehnologie și complexitate

0
Categories : Business News

Utilizarea complexității

Aplicarea instrumentelor de știință a complexității la studiul societății permite analiza fenomenelor care au fost dificil de identificat și analizat cu mijloace mai tradiționale, în special în economie, care a avut tendința de a lucra cu reprezentări joase ale realității în absența aceste instrumente. Cu toate acestea, atunci când devin disponibile informații mai cuprinzătoare despre procesele sociale, sistemele care pot valorifica această bogăție informațională devin din ce în ce mai benefice. Acest lucru aduce noi frontiere interesante în practic fiecare sector al expertizei științifice sociale.

Tehnologia este larg recunoscută în economie ca motorul principal al creșterii economice în țări, regiuni și orașe. Progresul tehnologic permite o producție mai eficientă de bunuri și servicii mai multe și mai bune, ceea ce este esențial pentru prosperitate. Este dificil să inovezi

Este mult mai simplu de spus decât de realizat.

În timp ce economiștii sunt convinși de legătura dintre inovare și creștere, ei sunt mai puțin siguri de ceea ce stimulează inovația. Au fost propuse multe ipoteze pentru a explica factorii care duc la invenție și totuși, scânteia care aprinde inovația culturală este greu de replicat sintetic.

Economiștii sunt bine versați în elementele de bază. Potrivit lui Daron Acemoglu și James Robinson, instituțiile pot face sau distruge capacitatea unei țări de a sprijini dezvoltarea tehnologică. Instituțiile bune încurajează inovația, în timp ce instituțiile proaste o sufocă. Și ce înseamnă „instituții excelente”? Potrivit lui Douglas North și Barry Weingast, instituțiile bune protejează și promovează drepturile de proprietate, ceea ce încurajează indivizii să caute metode inovatoare pentru a-și îmbunătăți viața. La fel ca Deirdre McCloskey și Joel Mokyr, alți economiști evidențiază importanța culturii în stimularea întreprinderii creative, fie prin stabilirea unei culturi de elită intelectuală pro-inovare, fie prin promovarea respectului burghez.

Ce este mai dificilă este rețeta: cum pot legiuitorii să modeleze legile și tradițiile țării lor pentru a stimula inovația?

Statele Unite sunt norocoase ca țară cu o cultură solidă a inovației. Am primit deja mana de sus. Lumea admiră institutele de învățământ superior și de cercetare ale țării noastre. Piețele noastre de capital răspund rapid la noile posibilități de investiții. Cele mai inteligente creiere de pe glob s-au adunat aici pentru a construi viitorul. Aceste circumstanțe norocoase explică de ce Statele Unite au produs unele dintre cele mai de succes afaceri din lume.