Contribuția tehnologiei la dezvoltarea economică

crosulcramelor
0
Categories : Business News

Tehnologia

Tehnologia poate fi considerată o sursă cheie de creștere economică, iar progresele tehnologice au un impact substanțial asupra dezvoltării țărilor în curs de dezvoltare.

Creșterea economică și inovația tehnologică sunt indisolubil legate.

Progresele tehnologice influențează și creșterea economică. Un grad ridicat de tehnologie poate produce un ritm rapid de schimbare. Singurul predictor al îmbunătățirii economice al lui Schumpeter este inovația sau progresul tehnic. Dar dacă gradul de tehnologie rămâne constant, procesul de creștere se încheie. Ca urmare, progresul tehnologic este ceea ce menține economia în funcțiune. Invențiile și inovațiile au fost în mod semnificativ responsabile pentru expansiunea economică rapidă în țările industrializate.

Expansiunea

În națiunile industrializate, creșterea venitului național net nu poate fi atribuită doar capitalului. Potrivit Kindleberger, progresele tehnice sunt responsabile pentru o mare parte a acestei productivități îmbunătățite. După ce a luat în considerare creșterea forței de muncă și a stocului de capital, Robert Solow a calculat că dezvoltarea tehnologică a reprezentat aproape 2/3 din expansiunea economiei SUA.

În realitate, tehnologia poate fi considerată principala sursă de creștere economică, iar numeroasele progrese tehnologice au un impact substanțial asupra dezvoltării țărilor în curs de dezvoltare. Influența dezvoltării tehnologice asupra funcțiilor de producție poate fi văzută folosind diagramele de mai jos.