Agribusiness


crosulcramelor

Ce este Agribusiness?

Agribusiness este un termen folosit pentru a descrie sectorul care cuprinde toate activitățile economice legate de agricultură, adică produse chimice, reproducere, producție / cultivare a culturilor, utilaje agricole, distribuție, comercializare și vânzări.

Agrichimice

Produsele agrichimice sau agrochimice sunt pesticidele, îngrășămintele și substanțele chimice de creștere utilizate în procesul agricol. Astăzi, multe companii agrochimice, precum Corteva Agriscience și DuPont, lucrează pentru a furniza industriei agricole produse chimice și alte soluții inovatoare.

Reproducerea

Creșterea se referă la ramura agriculturii care se concentrează pe creșterea animalelor pentru produse alimentare și / sau creșterea speciilor de plante pentru a produce o semință de cultură îmbunătățită genetic.

Mașinării și echipamente

Segmentul de mașini și echipamente al agroindustriei este unul dintre cele mai mari și se referă la toate tipurile de mașini agricole – de la unelte manuale, cum ar fi lopeți, la tractoare. Una dintre cele mai mari companii de utilaje agricole este John Deere, care este specializată în furnizarea de echipamente agricole și de grădinărit.

Importanța agroindustriei

Agroindustria este un sector care susține creșterea industriei agricole, care este esențială pentru creșterea economică. De asemenea, continuă să joace un rol crucial în creșterea țărilor în curs de dezvoltare. Agroindustriile pot îmbunătăți potențial productivitatea agricolă, motiv pentru care guvernele oferă adesea subvenții întreprinderilor agricole.

Activitățile agricole contribuie, de asemenea, la un sistem îmbunătățit de securitate alimentară și producție durabilă de alimente, precum și la venituri pentru majoritatea celor săraci din țările în curs de dezvoltare. Cu toate acestea, activitățile cresc emisia de gaze cu efect de seră și contribuie la încălzirea globală – motiv pentru care inovarea este importantă pentru sector pentru a aborda astfel de probleme.

Inovație în agroindustrie

Inovația este un efort continuu în rândul agroindustriilor, deoarece industria caută metode îmbunătățite și eficiente de producție și prelucrare. De exemplu, multe companii oferă acum supravegherea dronelor fermelor, ceea ce oferă fermierului / proprietarului informații despre sănătatea culturilor și îi ajută să creeze proiecții de stocuri și să planifice pentru viitor.

În plus, noi și îmbunătățite tipuri de mașini sunt proiectate și fabricate pe scară largă, cum ar fi recoltatoare robotizate, pulverizatoare automate de pesticide și tractoare fără șofer.

În cele din urmă, scopul inovației în agroindustrie este îmbunătățirea productivității agricole și facilitarea activităților agricole pentru fermieri. Acesta are ca scop reducerea costurilor de producție și creșterea profitabilității fermierilor, care deseori suportă condiții de piață volatile, deoarece prețurile culturilor fluctuează odată cu schimbarea condițiilor economice.

Agribusiness în Statele Unite

În Statele Unite, agroindustriile sunt denumite mari corporații agricole care sunt fuzionate vertical și participă la multe activități din lanțul valoric agricol. Astfel de companii tind să-și angajeze propriile unități de producție, prelucrare și vânzare, spre deosebire de fermele ecologice care sunt mici și se concentrează pe producția de culturi și utilizează produse din alte companii agricole.